PP Balears

Company a Armengol: “Unitat sí; adhesions a cegues i submissió, no”

• Lamenta que en els darrers mesos no s'hagin pres “mesures contundents” en sanitat i economia
• Apunta que “alguna responsabilitat tindrà vostè i el seu Govern en què la nostra comunitat sigui la que presenti les pitjors dades econòmiques d'Espanya i d'Europa”
• “Si vol comptar amb el PP, aquí ens té. Si no vol, com fins ara, no busqui culpables en l'oposició i comenci a governar”

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha afirmat aquest matí, durant la compareixença de la presidenta Armengol en el Parlament que “unitat sí; adhesions a cegues i submissió no” i ha afegit que “arribar a consensos sempre és bo. És l'essència de la política i en moments com aquests, és més necessari que mai. Però vostè, com el Sr. Sánchez, demana el suport incondicional, sense parlar, sense escoltar, sense acordar i sense voler consensuar”.

Company ha recordat que “des del PP hem presentat fins a 160 propostes i iniciatives en benefici de les empreses i autònoms, en benefici de les famílies, per a facilitar l'accés a l'habitatge, o per a ajudar a la conciliació sap quantes ens ha votat a favor vostè? Cap”. “Davant aquestes dades suposo que no continuaran amb la seva estratègia de mentides quant a la unitat. Ja m'hauria agradat a mi que vostès haguessin actuat així quan estaven en l'oposició” ha dit el ‘popular’ i ha apuntat que “deixi de buscar culpables dins de l'oposició, perquè els culpables, en tot cas, els té molt a prop”.

En aquest sentit, el president del PP ha afirmat que “si Espanya és el país de la Unió Europea que presenta les pitjors dades econòmiques per la pandèmia, Balears és la comunitat autònoma que presenta les pitjors dades econòmiques de tota Espanya. Per tant som els pitjors entre els pitjors” i ha destacat que “liderem la caiguda del PIB, som els que generem més atur, gairebé 35.000 aturats més avui que fa un any; liderem la caiguda de la producció industrial; liderem la caiguda en les vendes del comerç, entre altres dades preocupants”. “Alguna responsabilitat tindrà el seu Govern, senyora Armengol. Alguna cosa hauran fet malament o no estaran fent perquè la nostra comunitat sigui la que presenti les pitjors dades econòmiques de tota Europa”, ha dit el portaveu del GPP.

A més, Company ha assenyalat que “aquestes preocupants dades es tradueixen en una crisi social que s'estén i que cada dia té més damnificats”. “Més del 22% dels menors de Balears estan en risc de pobresa i segons un informe de l'ONG Oxfam Intermón, Balears serà la comunitat on més augmenti la pobresa a causa de l'impacte de la pandèmia”, ha dit el ‘popular’ i ha preguntat “realment li importen i el preocupen a vostè aquestes dades, senyora Armengol?, és conscient de la gravetat de la situació?, aquesta és la seva Recuperació Justa?”.

MÉS MESURES SANITÀRIES I ECONÒMIQUES

El president del PP ha assenyalat que “els últims mesos eren el moment d'actuar de manera contundent en dues línies: la sanitària i l'econòmica. No obstant això, a nivell sanitari ha faltat molt més control, test massius a la població, proves a professors, sanitaris i forces de seguretat, controls en ports i aeroports o reforç d'Atenció Primària, entre altres mesures. I a nivell econòmic ha faltat simplificar la burocràcia per a dinamitzar l'economia, posar en marxa línies d'ajudes suficients per a dotar de liquiditat a les nostres empreses i autònoms i habilitar pressupost perquè les famílies puguin arribar a final de mes” i ha lamentat que “lluny de dur a terme aquestes accions, el Govern estigui mantenint la seva estructura sobredimensionada amb més alts càrrecs que mai”.

Finalment, Company ha afirmat que “quan vostè o des del seu partit s'apel•la a la unitat d'acció, jo li dic que unitat sí per a aprovar i aplicar mesures efectives per a afrontar la crisi, ajudar a empreses, autònoms i famílies; augmentar els controls sanitaris, PCRs i test entre la població, entre el personal sanitari i en les residències de majors; dotar de més efectius a l'Atenció Primària o baixar les ràtios en els centres escolars i augmentar el nombre de docents. Però unitat no per a més fotos, més màrqueting; veure com tanquen els hotels a la fi d'agost, com cada dia hi ha més comerços que tanquen o guardar silenci quan només 15 persones han cobrat ara com ara l'ingrés mínim vital a les nostres illes i hi ha persones que tres mesos després segueixen sense cobrar l’ERTE”.