PP Balears

Company a Armengol: “Més que una ‘desescalada lenta’, les seves polítiques estan provocant una ‘recuperació lenta’ en Balears”

• El dirigent del PP afirma que “la lentitud del Govern ha ocasionat que moltes empreses hagin tancat i s'hagin perdut molts llocs de feina”

• Assenyala que “els ciutadans no volen viure de subvencions, sinó de la seva feina, que és el que els garanteix la llibertat”
El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha demanat a la presidenta del Govern, durant el ple ordinari del Parlament quines són les previsions del que denomina “desescalada lenta” d'aquesta pandèmia i ha afirmat que “vostè es justifica en el fet de salvar vides, com si fos l'única dirigent en el món que l'intenta i vol fer creure que els que flexibilitzen restriccions i gestionen buscant fer compatible salut i economia, són una espècie d'homicides”.

“A hores d'ara això va de salvar vides i també de salvar projectes de vida. Les dues coses, senyora Armengol, perquè hi ha molta gent que es troba en una situació desesperada. Actualment hi ha 116.800 aturats, un 40% d'atur juvenil i 40.000 famílies amb tots els seus membres paro”, ha dit Company i ha afegit que “més que parlar d'una “desescalada lenta”, realment ens encaminem cap a una “recuperació lenta”, com ja reflectia el BBVA la setmana passada, rebaixant en dos punts les previsions de creixement de Balears per a enguany”.

El president del PP ha assenyalat que “aquesta lentitud seva, senyora Armengol ha fet que vostè sempre hagi anat a remolc de la crisi, i això ha ocasionat que moltes empreses hagin tancat i s'hagin perdut molts llocs de feina. En definitiva, molts projectes de vida han mort culpa d'una mala gestió”.

“Aquesta lentitud en tantes coses està abocant a moltes persones a situacions desesperades, i vostè no creu que això és important? Lentitud en la vacunació; lentitud en l'arribada d'ajudes; lentitud a l'hora d'oferir transparència; lentitud a l'hora de reivindicar el que ens deu el Govern de Sánchez” ha dit el dirigent ‘popular’ i ha apuntat que “vostè ho fia tot a intentar acontentar la gent amb subvencions, però la gent el que vol és treball. No volen viure de subvencions, sinó de la seva feina, que és el que els garanteix la llibertat. N'hi ha prou de polítiques prohibicionistes i n'hi ha prou de polítiques de restriccions”.

Així mateix, Company ha recordat a la presidenta del Govern que “fa un any va presentar un pla de reactivació i va assegurar que crearia 35.000 llocs de treball i ha ocorregut tot el contrari. I avui torna presentar un altre pla que només és una repartidora de subvencions i no reactivarà res. N'hi ha prou de vendre fum” i ha destacat que “necessitem certeses i vostè ens dóna restriccions; necessitem reactivació de veritat i ens dóna prohibicions; necessitem veure un Govern àgil, alegre, capaç de generar il•lusió, capaç de generar activitat i ocupació per als joves; però ens trobem amb un govern trist, fosc, sense idees, que ho fia tot a la repartidora de subvencions i a les prohibicions i restriccions. I malgrat tot això encara presumeix”.

“Senyora Armengol, hauria de ser més humil i abandonar la prepotència i la supèrbia. Ara també li demano que abandoni la lentitud, deixi de vendre fum i sigui més ràpida gestionant la recuperació econòmica, la vacunació i l'arribada d'ajudes”, ha conclòs el president del PP balear.

OBERTURA DELS INTERIORS EN L'HOSTALERIA

El portaveu adjunt, Toni Costa ha preguntat per la situació que està patint el sector de l'hostaleria en Balears i ha afirmat que “hi ha molts ciutadans farts de la disparitat, l'arbitrarietat i la falta de criteri de les mesures que aplica el Govern. Farts que l'única mesura que apliquen és tancar indiscriminadament, amb la ruïna que això està generant a milers de famílies. Farts que no hi ha pla de desescalada, que cada setmana ens anunciïn una vacunació massiva i que ens diguin que salvarem la temporada, quan tots sabem que l'única manera de fer-ho és vacunant i som els darrers d'Espanya”.

“Els ciutadans estan farts que no facin públics els informes que suposadament avalen les restriccions, farts de què parlin de consens i no ho apliquin i farts de la seva altivesa, supèrbia i autoritarisme”, ha dit Costa i ha afegit que “li exigim que a partir de la setmana que ve el sector de l'hostaleria pugui obrir almenys un 50% els interiors i que hi hagi jornada contínua tots els dies de la setmana. Els ciutadans i les empreses d'aquestes illes ho necessiten”.

SÁNCHEZ HA DE RETORNAR ELS 78 MILIONS D'IVA QUE CORRESPONEN A BALEARS

Per part seva, el diputat Sebastià Sagreras ha preguntat a la consellera d'Hisenda en quina situació es troben els 78 milions corresponents a l'IVA de 2017 i ha recordat que “són moltes les iniciatives presentades pel PP per a reclamar a Pedro Sánchez La quantitat que deu a aquesta terra, fins i tot es va proposar reclamar-lo per la via judicial, com sí que va fer Castella i Lleó, a qui els tribunals han donat la raó”.

“El que és clar és que tenim una presidenta que és la que més ha acota el cap davant Madrid de la història de la democràcia en Balears i de tots els presidents autonòmics actuals”, ha dit Sagreras i ha afegit que “en Balears, amb aquests 78 milions passarà el mateix que amb el REB, o amb les vacunes, que no tindrem, o com amb les herències, que les perdrem”. “Enfronti's a Sánchez d'una vegada, i si li dóna mandra, convoqui eleccions perquè puguem tenir un president que defensi els interessos d'aquestes illes per sobre de tot”.