PP Balears

Company a Armengol: “El menyspreu de Sánchez cap a vostè el paguem tots els ciutadans de Balears”

• El president ‘popular’ destaca que “vostè ha tornat de Madrid amb les mans buides: ni ajudes per a autònoms i pimes, ni més vacunes per a Balears”

• Afirma que “falta un veritable Pla de rescat per a salvar el sector empresarial; la campanya de SOS Turisme realment és un SOS Balears”

• “Per a Balears, sis setmanes abans o sis setmanes després en el subministrament massiu de vacunes, suposa la diferència entre salvar els mobles d'aquesta temporada o la ruïna”


El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha preguntat a la presidenta del Govern, durant el ple ordinari del Parlament, si considera que ha fet tot el possible per a ajudar els autònoms i les pimes afectats pels tancaments i ha recordat que “la setmana passada, abans de començar la seva ruta ministerial per Madrid, vostè va posar en marxa la maquinària propagandística amb una sèrie de titulars com a “ofensiva d'Armengol a Madrid perquè Sánchez aprovi ajudes per a Balears” o “Armengol desembarca a Madrid per a exigir més ajudes a Balears” i malgrat això ha tornat sense cap compromís concret”.

“Vostè només ha aconseguit el compromís d'una nova reunió amb la ministra per a continuar xerrant. I no ens vulgui tornar a enganyar amb una suposada estrena del passaport sanitari, perquè recorda al mateix decorat que vostè va muntar amb el fracassat Pla pilot de juny de l'any passat”, ha dit Company i ha afegit que “ha tornat de Madrid amb les mans buides: ni ajudes per a autònoms i pimes, ni més vacunes per a Balears”.

El president del PP balear ha afirmat que “vostè ha tornat amb pobres promeses, que amb un altre president podrien fomentar alguna esperança de compliment, però amb el govern de Sánchez només poden provocar desconfiança. I no ho dic jo, ho diu l'estadística de promeses incomplides com la part fiscal del REB, el factor d'insularitat, la baixada d'inversions de l'Estat a Balears, entre altres”.

“El greu és que el menyspreu de Sánchez cap a vostè el paguem tots els ciutadans de Balears”, ha dit Company i ha afegit que “Balears necessita la vacunació massiva i urgent per a salvar la temporada i, mentrestant, es necessiten més ajudes per a evitar que continuïn tancant empreses i que els ERTEs no es converteixin en Eres, que és el que ja comença a passar”.

Així mateix, el ‘popular’ ha assenyalat que “falta un veritable Pla de rescat per a salvar el sector empresarial, perquè, en cas contrari, molts negocis no aguantaran i ja no tornaran a obrir. La campanya del SOS Turisme realment és un SOS Balears”, per la qual cosa li ha demanat a la presidenta del Govern que “comenci a treballar des d'avui mateix en un veritable Pla urgent d'ajudes directes per a les nostres pimes i autònoms. Si no ho fa, vostè serà la principal responsable que aquestes illes deixin de ser el paradís turístic que sempre han estat per a convertir-se en un paradís del ‘S'Embeni’ i ‘Es Traspassa’”.

LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ ÉS EL MÉS IMPORTANT DE LES ÚLTIMES DÈCADES EN BALEARS

D'altra banda, Biel Company ha preguntat a la presidenta del Govern si continua pensant que el 70% de la població de les nostres illes estarà vacunada al juny i si no és així, quals són les perspectives i ha assenyalat que “després d'un mes i mig, només 20.000 persones han rebut les dues dosis estan plenament immunitzades. Som la comunitat autònoma de tota Espanya que menys vacunes ha rebut per cada 100.000 habitants i fins al divendres passat ni tan sols es tenien definits els centres de vacunació massiva”.

“Necessitem una vacunació massiva i resulta incompressible que vostè amb els seus socis presentin *PNLs rebutjant la seva sanitat privada, anteposant la seva ideologia a la seva salut de la gent” ha dit Company i ha recordat que “les vacunacions dels càrrecs socialistes constitueixen un fet lamentable, però més lamentable és que vostè insisteixi en la mentida, com va fer amb el material dels sanitaris o les UCIs de Son Llatzer”.

El president del PP ha afirmat que “la vacunació massiva i ràpida, com estan fent altres destins competidors, és l'única via per a evitar un desastre irreparable en la nostra economia, que és la que més cau de tota Espanya i això s'ha de tenir en compte a l'hora de repartir les vacunes”. “Salut i economia han d'anar lligades a l'hora de prendre decisions d'aquest tipus”.

“Per a Balears, sis setmanes abans o sis setmanes després en el subministrament massiu de vacunes suposen la diferència entre salvar els mobles d'aquesta temporada turística o la ruïna de la nostra economia. Que vostè no hi hagi amb-seguit fer entendre això a Sánchez constitueix un dels seus majors fracassos en la gestió d'aquesta pandèmia”.

Company ha assenyalat que “els principals tour operadors alemanys i britànics asseguren que només ens recuperarem quan funcioni el Pla de Vacunació. Per això els crits de desesperació que hi ha al carrer, amb la campanya SOS TURISME o amb tota la seva societat civil que li exigeix que vacuni massivament abans de juny”, i ha conclòs afirmant que “aquesta campanya de vacunació és el més important de les últimes dècades a les illes i és un tema d'Estat, per tant, defensem junts els interessos d'aquesta terra davant en Sánchez per a evitar que ens tornem a quedar sense temporada turística”.

SENSE PLA TURÍSTIC PER A la TEMPORADA 2021

Per part seva, la diputada Salomé Cabrera ha preguntat al conseller de Turisme per l'estratègia de la AETIB per a la temporada 2021, ha criticat que “Balears no tingui encara un pla per a aquesta temporada” i ha recordat que “hem estat la comunitat que menys turistes estrangers hem rebut en 2020 i anem camí de repetir-ho, ja que destins com Grècia ha passat per sobre d'Espanya en reserves i Canàries per sobre de Balears”.

Cabrera ha destacat que “ha tornat de Madrid com es va anar, sense vacunes preferents i sense fons, això sí, amb una nova posada en escena: l'anunci en Fitur que potser serem destí pilot de passaport sanitari” i ha afegit que “Grècia ja treballa en això amb el Regne Unit i Canàries té una proposta damunt de la taula”. “Faci com Canàries, que ha aconseguit corredores assegurances amb Itàlia, amb 2 vols setmanals a partir del 27 de març, o com Murcia, que ha dotat amb una assegurança de cobertura de despeses als visitants que es contagiïn”, ha conclòs la ‘popular’.

RETALLADA Al SOU DELS FUNCIONARIS I EL SECTOR SANITARI

El diputat Juanma Lafuente ha lamentat en el debat de la interpel•lació relativa a política general del Govern en relació a les retallades als treballa-dauris de l'administració pública que “el Govern hagi estat l'única administració pública de Balears i d'Espanya que ha retallat un 2% el sou als funcionaris, la qual cosa és especialment greu quan s'aplica al sector sanitari, que tant està treballant en la lluita contra la covid-19. No s'entén que els treballadors públics de Balears estiguin pitjor que els de la resta del país”.

Així mateix, Lafuente ha lamentat que “el Govern hagi incrementat un 80% la contractació temporal, en lloc de disminuir-la amb les oposicions, mentre persegueixen i sancionen a les empreses privades per abusar de la contractació temporal, quan l'Executiu l'ha disparat”, per la qual cosa ha apuntat que “demanen als altres el que ells no compleixen”.