PP Balears

Alejandro Sanz critica l`ús partidista de l`esquerra de la Llei de Memòria Històrica i recorda que els ciutadans demanen solucions als problemes actuals

• El govern estatal ha destinat 25 milions d`euros entre 2006 i 2013 a les associacions de memòria històrica.
• "El PP des d`un inici va manifestar el seu desacord amb el rerefons de la llei, tot i així, s`està complint amb el compromís pel que fa a la reparació moral de les víctimes".
• "Aquest tipus d`iniciatives, que només busquen remoure el passat, denoten la manca d`alternativa al govern actual del PP, ja que els ciutadans cada dia ens demanen que dediquem els nostres esforços a solucionar els problemes actuals i amb la mirada posada en el futur ".

17 de setembre de 2014.- El diputat del Grup Parlamentari Popular, Alejandro Sanz, ha informat avui que el govern estatal ha destinat 25 milions d`euros entre 2006 i 2013 a les associacions de memòria històrica i ha assegurat que "dins de les possibilitats econòmiques, el Govern de Rajoy està aplicant la Llei de Memòria Històrica, tot i que el PP des d`un inici va manifestar el seu desacord amb el rerefons de la llei, tot i així, s`està complint amb el compromís pel que fa a la reparació moral les víctimes ".

Alejandro Sanz ha fet aquestes declaracions durant el debat en comissió d`Assumptes Institucionals i Generals del Parlament d`una proposició no de llei, presentada pel Grup Socialista, relativa a suport als familiars de les víctimes de la repressió franquista.

El diputat menorquí ha defensat la postura del PP i ha insistit en la necessitat de reparar moralment el patiment de les víctimes però sense que això vagi subjecte a l`ús partidista de la llei. Ha recordat que la proposició no és nova i que ha estat debatuda en diverses comissions del Parlament, pel que ha manifestat que "aquest tipus d`iniciatives, que només busquen remoure el passat, denoten la manca de projecte polític de l`esquerra, la manca d`alternativa al govern actual del Partit Popular, ja que els ciutadans cada dia ens demanen que dediquem els nostres esforços a solucionar els problemes actuals i amb la mirada posada en el futur, i mentre des de l`oposició, la seva única preocupació és la de treure titulars que alimentin la crispació al carrer i la divisió ".

El GPP ha votat en contra de la proposició perquè el seu contingut és esbiaixat i no expressa la realitat general. Alejandro Sanz ha recordat que des del Grup Popular rebutja cadascun dels cops d`estat i la violència exercida contra tots els ciutadans del nostre país, i dóna suport a totes les víctimes de tots els bàndols. "De fet el nostre país ha tingut una constant en la seva història constitucional: els pronunciaments o la famosa llei del pèndol, és a dir d`una constitució conservadora va venir una republicana i així, successivament". "Votarem que no una vegada més perquè reivindiquem els valors de la transició, on dretes i esquerres van saber mirar cap endavant, votarem que no perquè aquest tipus d`iniciatives només pretenen dividir", ha dit Alejandro Sanz.

El diputat menorquí ha manifestat que la proposició només respon a una estratègia de l`esquerra per no xerrar de les coses que realment importen, "volen debatre sobre tràgics successos que van ocórrer l`any 36 quan en el 2014 ha molts problemes als quals també es ha de fer front, i són els mateixos ciutadans els que ens demanen solucions ".

Etiquetes:

Parlament