PP Balears

Toni Fuster: “Company s'ha posat a la disposició del Govern des de l'inici de la pandèmia, però Armengol no s'ha deixat ajudar”


• El secretari general ha lamentat que “l'esquerra hagi rebutjat la majoria de les propostes del PP per a reactivar l'economia i lluitar contra la covid-19”

• Afirma que “el Pla de Reactivació del Govern no serveix per a res; reclamem mesures per a dotar de liquiditat a les empreses, ajudar a les famílies i una baixada imposats”

• Lamenta que “la inacció del Govern hagi deixat perdre la nostra temporada alta i hagin actuat tard i només a remolc de Canàries”

El secretari general del PP balear, Toni Fuster ha afirmat aquest dematí en una entrevista en Ib3 ràdio que “lamentablement el Govern ha actuat tard i malament en la gestió de la pandèmia. Les dades sanitàries i econòmiques situen a Espanya en la cua d'Europa i a Balears a la cua d'Espanya. Som els pitjors entre els pitjors”.

En aquest sentit, Fuster ha recordat que “des que es va iniciar la crisi sanitària, el PP ha volgut col•laborar i el president Company s'ha posat a la disposició de la presidenta del Govern. No obstant això, l'esquerra mai ha tingut voluntat de deixar que l'oposició col•labori i permetre que remem junts”.

A més, el secretari general ha destacat que “els partits que conformen el Govern han volgut traslladar dos missatges a la població: que estem en contra de tot i que no proposem res. Tots dos són falsos, ja que hem votat a favor de 94 de les 113 iniciatives presentades per l'Executiu i hem presentat un Pla de mesures econòmiques i fiscals, un Pla de mesures sanitàries i un Pla de reactivació turística” i ha afegit que “des del PP sempre hem estat responsables i hem proposat mesures efectives per a lluitar contra la pandèmia i reactivar l'economia, però el Govern sempre ha votat en contra de la majoria de les nostres propostes”.

UN PLA DE REACTIVACIÓ QUE CONDUEIX A BALEARS Al PRECIPICI

Fuster ha assenyalat també que “el Pla de Reactivació Econòmica del Govern no serveix per a res i no està reactivant res. Des del PP ja l'advertim i per això decidim no sumar-nos a un document que duu a Balears al precipici”, al mateix temps que ha apuntat que “el que necessitem són mesures contundents per a reactivar la nostra economia, proporcionar liquiditat a empreses i autònoms i baixar impostos per a generar economia i crear llocs de feina”. “També demanem la reducció d'assessors i alts càrrecs desproporcionats d'aquest Govern i que aquesta quantitat es destini a necessitats reals de les illes, com a material sanitari o ajudes a l'habitatge”.

El secretari general del PP balear ha insistit que “el que ha de fer la presidenta Armengol és posar en pràctica el consens del qual tant xerra i permetre que el Pla de Reactivació vagi al Parlament perquè tots els grups puguem fer aportacions per a millorar-lo”.

GENERAR CONFIANÇA EN ELS MERCATS EMISSORS DE TURISTES

D'altra banda, el dirigent del PP ha incidit en la importància de generar confiança en els mercats emissors de turistes com a mesura fonamental per a reactivar la nostra economia i ha criticat que “el pla pilot del Govern no va ser més que màrqueting i decorat, sense cap mesura ni gestió darrere i el resultat ha estat que la nostra temporada alta hagi estat un fracàs absolut i un cop brutal a la nostra economia”.

“Negueruela va mentir la setmana passada quan va dir que no es podien fer PCRs en origen i ara, a remolc de Canàries, afirma que Balears també els exigirà”, ha dit Toni Fuster i ha afegit que “ara, quan ja s'ha perdut la temporada, ens parla dels corredors segurs que el PP demana des de fa mesos. La realitat és el Govern va a remolc de Canàries i són ells, i no l'Executiu de Balears, qui han aconseguit forçar al Govern Sánchez per a salvar la seva temporada”.

El ‘popular’ ha conclòs afirmant que “lamentem que Armengol no hagi atès des del principi les propostes del PP, que des d'abril demanava PCR en origen, test massius a la població, control en ports i aeroports i ajudes per a les famílies” i ha apuntat que “esperem que l'esquerra hagi entès d'una vegada que a les illes, sense turistes no hi ha economia”