PP Balears

Els alcaldes del PP aposten per abandonar la FEMP i no lliurar els romanents

• Company critica que Sánchez hagi imposat un ‘corralito’ als ajuntaments i als Consells
• També adverteix de “la tebiesa i la submissió als postulats del Consolat del president de la *FELIB”
• “Armengol i el PSIB-PSOE han optat per ser còmplices del robatori dels estalvis dels ajuntaments i no per defensar els interessos dels pobles de Balears”

El president del PP balear, Biel Company, ha afirmat aquest dematí que “des del Partit Popular rebutgem que Sánchez i Armengol robin els recursos que amb molt de sacrifici s'han acumulat durant anys en els nostres municipis” i ha anunciat que “els alcaldes del PP aposten per abandonar la FEMP i no lliurar els romanents, postura que traslladarem a la direcció nacional del partit”.

A més, ha assenyalat que, a nivell nacional, la seva formació presentarà un recurs davant el Constitucional per invasió d'autonomia local i, a nivell autonòmic, el PP ha presentat una Proposició No de Llei per a reprovar a la ministra en Parlament, ha registrat mocions en els municipis, demana la dimissió del president de la FEMP, Abel Caballero “per haver-se carregat el municipalisme de la mà de Sánchez” i censura “la tebiesa i la submissió als postulats del Consolat del president de la FELIB”. Company ha comparegut avui en roda premsa al final de la celebració del Comitè de Direcció del PP de les Illes Balears, que ha comptat amb la presència telemàtica de tots els alcaldes populars a les illes.

El líder ‘popular’ ha criticat que Sánchez hagi imposat un ‘corralito’ als ajuntaments i als *Consells, “primer llevant-los els seus diners, que pertany als veïns de cada d'un d'aquests municipis i després condicionant on poden gastar només un 30% restant”. “És un engany als ajuntaments i als *Consells; és ara quan necessiten afrontar unes despeses a conseqüència del COVID i no en 2035”, ha dit Company.

A més, el president del PP ha lamentat que “Francina Armengol i el PSIB-PSOE hagin optat per ser còmplices del robatori dels estalvis dels ajuntaments i no per defensar els interessos dels pobles de Balears i dels seus veïns” i ha apuntat que “és de molt poca vergonya que el mateix PSIB d'Armengol votés a favor de sol•licitar al Govern central que autoritzés que els municipis poguessin utilitzar els romanents provinents de superàvits -en una PNL presentada pel propi PSIB i Més-, i ara lloïn l'acord que permet en el Govern de Sánchez confiscar els estalvis dels ajuntaments”.

“El PSIB-PSOE s'ha quedat només a intentar justificar l'injustificable. Prefereixen la submissió a Sánchez que la defensa dels interessos dels ciutadans dels nostres pobles, donant l'esquena fins i tot als seus propis alcaldes” ha dit el dirigent ‘popular’ i ha afegit que “des del PP defensarem els interessos dels ciutadans davant l'expropiació d'aquests més de 15.000 milions –més de 500 a Balears- realitzada pel PSOE contra els ajuntaments”.

PREOCUPACIÓ DAVANT ELS REBROTS I LES DADES ECONÒMIQUES

D'altra banda, Biel Company ha afirmat que “contemplem amb preocupació els brots i els contagis que s'estan produint en els últims dies en la nostra comunitat” i ha apuntat que “han faltat més campanyes de conscienciació entre la població, sobretot entre un sector dels joves, per a garantir unes conductes segures”.

Per a Company “el Govern s'ha dedicat a presumir que les Illes Balears són un destí segur, perquè la incidència de casos no era tan alta com en altres comunitats quan es va aixecar l'estat d'alarma, però no ha fet res per a controlar aquesta pandèmia i limitar els rebrots”. El ‘popular ha assenyalat a “des del PP hem insistit en tres factors per a garantir que Balears sigui destí segur de veritat, que no s'han fet: proves PCR als turistes en origen, test massius a la població i corredors segurs amb els principals països emissors de turistes”.

“No sols ha estat la quarantena del Regne Unit, que va agafar en el Govern central i en el Govern despistats; ara s'ha unit Bèlgica imposant també quarantena a qui ens visita i avui llegim que fins a Alemanya li ho està plantejant”, ha dit el president del PP i ha afegit que “desgraciadament la sensació és que la temporada està perduda. Armengol va creure que amb anar a fer-se una foto amb els primers 500 turistes bastava per a salvar la temporada i res més lluny de la realitat”.

Finalment, Company s'ha referit a les dades econòmiques de les illes, “que ens dibuixen una situació dramàtica per a la qual el Govern no té respostes, com el creixement de l'atur un 90% l'últim any -Catalunya 30%, Canàries 25%, Espanya 26%-, o el fet que *Balears, sigui la comunitat amb major pèrdua de riquesa l'últim any, un 30%”.

Etiquetes:

Partido