PP Balears

El PP demana a Hila que expliqui “què pensa fer per assegurar la supervivència de l‘escorxador” de Palma

• Mercedes Celeste considera que la proposta de rebaixar el preu de lloguer de les instal·lacions a Mercapalma "pot ser una solució a futur però no resol el problema del deute acumulat per l'empresa durant la passada legislatura"

La portaveu de grup municipal popular a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, demana al batle José Hila, del PSOE, que s’assegui amb l'empresa explotadora de l'escorxador de Palma per cercar "una solució eficaç i definitiva" a un problema que, a dia d'avui, manté en suspens el futur de la seva activitat i de el 85% de les explotacions ramaderes de Mallorca.

Per aquesta raó, ha anunciat que demanarà a l'equip de govern que expliqui "què pensa fer per assegurar la supervivència de l'escorxador" de Palma. "Des del PP, i per la supervivència del producte local, volem que resolgui el problema present generat durant la passada legislatura i garanteixi l'activitat de l'escorxador en el futur", ha dit.

En aquest sentit, considera que l'oferta plantejada per l'equip de govern a la concessionària consistent en una reducció de l'preu de lloguer de les instal·lacions que ocupa a Mercapalma "podria no ser suficient" ja que "pot ser una solució a futur però en cap cas resol el problema del deute acumulat durant la passada legislatura".

Segons l'opinió de la portaveu popular, Hila "té la responsabilitat de fer tot quant estigui a les seves mans per assegurar la supervivència de l'escorxador de Palma", que absorbeix el 85% de la producció ramadera a Mallorca. Això vol dir, apunta Mer-cedeixes Celeste, que "si no es troba una solució i l'escorxador posa punt final es assestarà un cop mortal a el sector ramader mallorquí però també a el petit comerç, a les carnisseries de proximitat, als distribuïdors i als productors de pinsos i lleguminoses".

Sobre aquest aspecte, considera "inexplicable" que el Pacte d'esquerres, que es gasta centenars de milers d’euros en propaganda per fomentar el consum de productes locals, "es desentengui a l'hora de cercar solucions per assegurar la seva supervivència, com ho ha demostrat amb el tancament del mercat de Camp Redó i les galeries comercials de la Plaça Major".

Finalment, alerta que un hipotètic tancament de l'escorxador de Palma "afegiria també un impacte mediambiental ja que, a més de suposar la destrucció de llocs de treball, obligaria a incrementar les importacions de productes carnis de l'exterior".