PP Balears

Aprovada la proposta del PP de crear un pla d'ajudes econòmiques i legislatives per a la supervivència del sector de noces i esdeveniments en Balears


• Els ‘populars’ han demanat crear una Mesa negociadora per a poder conèixer amb anticipació la situació del sector i consensuar la seva reobertura

• El Govern haurà d'establir un calendari de desescalada per fases i planificar una estratègia de comunicació amb el sector per als clients nacionals i internacionalsLa comissió d'Economia del Parlament ha aprovat per unanimitat la Proposició No de Llei, defensada pel diputat Sebastià Sagreras, de mesures de suport al sector de noces i esdeveniments per a pal•liar els efectes de les restriccions imposades per la COVID-19. En ella s'insta el Govern a crear una Mesa negociadora per a poder conèixer amb anticipació la situació del sector que engloba les empreses de serveis de noces i esdeveniments i planificar de manera consensuada la seva reobertura.

També s'ha aprovat instar el Govern al fet que estableixi un calendari de desescalada per fases perquè el sector de les empreses de serveis de noces i esdeveniments pugui plantejar les celebracions, així com a elaborar i aprovar un pla d'ajudes, econòmiques i legislatives que permetin al sector sobreviure a aquesta crisi.

Així mateix, la iniciativa sol•licita al Govern que planifiqui, conjuntament amb el sector d'empreses de noces i esdeveniments, una estratègia de comunicació cap als clients de les illes i de fora, per a ampliar la seva confiança i tornar posicionar-se com una ubicació atractiva per a esdeveniments i celebracions i insta l'Executiu a estudiar la possibilitat d'unificar criteris amb altres comunitats autònomes en relació a les mesures a aplicar.

Sebastià Sagreras assenyala que “el sector de les empreses de serveis de noces i esdeveniments, engloba a una tipologia de professions molt diverses, i fins al moment poc associada, a pesar que els últims anys i fins que va aparèixer el virus, havia agafat molta força en Balears, aportant molt valor afegit, creant llocs de feina i aconseguint posicionar el nom de les nostres illes a nivell nacional i internacional” i apunta que “formen part empreses de decoració, flors, servei d'àpats, finques, il•luminació i so, wedding planners, transport, restauració, complements, etc...”.

Així mateix, el ‘popular’ afirma que “les diferents normatives i mesures han anat afectant de manera molt negativa aquest sector, que ha pogut facturar molt poc durant l'any 2020, i tampoc té millors expectatives de cara al 2021. De fet, els mateixos clients estan posposant les celebracions sine die, a l'espera de temps millors i certeses” i afegeix que “moltes de les empreses que formen part d'aquest sector quedaran fora de les ajudes del Govern”.

Finalment, el text de la PNL recull que “precisament, per com se celebren aquests esdeveniments és més fàcil que en altres activitats tenir llistes tancades d'assistents, treballadors o proveïdors, a més de que aquests llistats de convidats es coneixen amb bastant anterioritat a la celebració. I bona part dels esdeveniments se celebren a l'aire lliure, o en carpes obertes o semiobertes”.