PP Balears

Company: "Rebaixarem un 50% els bitllets de tren i autobús millorarem la xarxa de carreteres i accessos a Palma"

• El PP defensarà davant el Govern central i la UE una tarifa màxima en els vols amb la Península, "per evitar el encariment dels bitllets en dates assenyalades "

• "A més ampliarem el metro a Son Espases i el Parc Bit"

El president del PP balear i candidat al Govern, Biel Company, acompanyat dels candidats al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés i a la Batlia de Palma, Mateu Isern, ha presentat aquest matí les propostes de la formació en matèria de Mobilitat i ha destacat la seva aposta per "un transport públic modern i sostenible". Per aconseguir-ho i acabar amb "el caos i els embussos continus, rebaixarem un 50% els bitllets de tren i autobús, ampliarem el metro fins a Son Espases i el Parc Bit, i millorarem la xarxa de carreteres i els accessos a Palma".

En relació a la mobilitat aèria, Company ha explicat que "un dels nostres principals objectius és aconseguir que la UE fixi unes tarifes màximes en el preu dels bitllets d'avió per impedir que es produeixin abusos sobtats en dates assenyalades, evitant així que el 75 % de descompte per a residents aconseguit pel Partit Popular quedi en res ".

En mobilitat terrestre, el president del PP balear ha criticat el 'caos' que s'ha viscut en l'actual legislatura, "en què els embussos han estat permanents, han circulat més vehicles privats que mai i el transport públic no ha estat alternativa real per als ciutadans ". Company ha apuntat que "el Govern d'Armengol ha estat el dels embussos, el que ha xerrat contínuament de transport públic però no ha fet absolutament res".

Per solucionar aquesta situació, Company ha explicat que el PP "millorarà la velocitat del transport públic, incrementarà les freqüències i rebaixarà els preus per fomentar la seva utilització" i ha anunciat que "baixarem un 50% el preu del bitllet d'autobús i tren; construirem dues noves línies de metro, una a l'Hospital de Son Espases i una altra al Parc Bit, i augmentarem les línies d'autobús urbà i interurbà, amb més freqüències i serveis exprés ".

A més, el Partit Popular realitzarà actuacions concretes en la xarxa de carrete-ras, com la millores dels accessos a Palma a través de la finalització del Segon Cinturó, "que no s'ha acabat per les disputes internes de l'esquerra", un carril més a l'autopista de l'aeroport i les carreteres Llucmajor-Campos, Maó-Ciutadella i Eivissa-Santa Eulària.

El projecte del Partit Popular inclou la gratuïtat del transport escolar, també a l'escola concertada i en l'ensenyament no obligatori, per afavorir la descongestió en hores punta i el foment del cotxe elèctric a través d'ajudes de fins a 6.000 euros per la compra d'aquest tipus de vehicles.

ISERN: "AUGMENTAREM EL NOMBRE DE APARCAMENTS"

Per la seva banda, el candidat del PP a l'Ajuntament de Palma, Mateu Isern, ha afirmat que "aquesta ha estat la legislatura dels embussos, lamentablement Palma està més encallada que mai i, en quatre anys, no s'ha pres cap mesura al respecte ".

Isern ha assenyalat que "el problema de la mobilitat a Palma no té una solució fàcil ni a curt termini, de manera que proposarem un pacte entre totes les forces polítiques amb representació al consistori per implementar mesures concretes capaces de donar solució a aquest important problema al llarg de dues o tres legislatures ".

Finalment Mateo Isern ha reiterat l'aposta del Partit Popular per un transport públic àgil, modern i amb més freqüències, així com amb el "increment d'apar-caments en superfície, subterranis i dissuasoris".

Etiquetes:

Partido