PP Balears

Company: "Garantirem la lliure elecció de centre i la gratuïtat dels llibres de text per a tots els alumnes"

• El candidat del PP afegeix que "implantarem de forma progressiva l'educació gratuïta i universal de 0 a 3 anys"

• El transport escolar serà gratuït també en els centres concertats i d'ensenyament no obligatori

El president del PP balear i candidat al Govern, Biel Company, acompanyat del candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, ha presentat aquest matí les propostes de la formació en matèria d'educació assegurant que "creiem fermament en la llibertat de les famílies per triar l'educació dels seus fills, de manera que garantirem la lliure elecció de centre, a través d'una zona única d'escolarització per municipi, i la gratuïtat dels llibres de text per a tots els alumnes ".

Durant l'acte, que ha tingut lloc davant del Col•legi Jaume I de Palma, Company ha assenyalat que "el Partit Popular té un compromís real amb les famílies de les Illes Balears, per la qual cosa implantarem la gratuïtat dels llibres de text per a tots els alumnes i implantarem progressivament l'educació gratuïta i universal entre 0-3 anys ".

Així mateix el líder dels populars ha apuntat que "també garantirem el transport gratuït en tots els centres escolars, no només els públics com fins ara, sinó també els concertats i els d'ensenyament no obligatori; a més, augmentarem els ajuts i les deduccions fiscals a famílies nombroses i monoparentals ".

El projecte del PP en educació també inclou un ensenyament multilingüe, que preveu l'aprovació d'un pla específic que garanteixi que els alumnes estudiïn en més d'un idioma estranger, així com la potenciació de l'ús de les modalitats insulars. "Els alumnes han de conèixer i aprendre les dues llengües oficials que marca la Constitució i el nostre Estatut i, com a mínim, una tercera que sigui anglès, francès o, fins i tot, alemany".

Finalment, el Govern del Partit Popular també impulsarà la Formació Professional Dual, "volem acabar amb el tòpic de fa 40 anys que deia que els que no servien havien d'anar a FP, això ho hem de corregir perquè la societat està necessitada de joves que estudiïn ".

ISERN: "TINDREM UN RESPONSABLE MUNICIPAL DE LA FAMÍLIA"

Per la seva banda, Mateu Isern ha aprofitat el Dia Internacional de la Família per assegurar que "nosaltres posam les persones i la família per sobre de tot. Anomenarem un responsable municipal de la família, una figura que vigilarà que tota la política transversal des de l'Ajuntament sempre defensi els interessos de la família en el sentit més ampli ".

El candidat a Cort també ha promès que "ampliarem les ofertes de places d'escoletes de 0-3 anys perquè hi ha 400 famílies a Palma que cada any queden sense poder dur els seus fills a aquestes escoles municipals. Proposam augmentar aquest nombre de places fins a cobrir el 100% de la demanda i ho farem concertant aquest servei amb l'escola privada, ja que és una forma més efectiva i barata d'aconseguir aquest objectiu ".

Etiquetes:

Partido